Rapparen Einár, 19, skjuten till döds

Studion besköts – dagen före mordet på Einár

Av: 

Amanda Hällsten

John Granlund

NYHETER

När rapparen Nils ”Einár” Grönberg sköts ihjäl var han med två andra rappare.

Dagen före dödsskjutningen var de måltavlor för en skottlossning vid en studio, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Den beskjutna rapparen vägrade medverka i utredningen, enligt uppgifter.

Klockan 22.50 på torsdagen larmade flera personer polisen om att de hört skott i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. Ett stort antal poliser kallades till platsen där man hittade rapparen Nils ”Einár” Grönberg skjuten utanför en port.

Räddningspersonal utförde hjärt- och lungräddning på plats men 19-åringens liv gick inte att rädda. Flera källor till Aftonbladet beskriver dödsskjutningen som en ren avrättning.

Enligt ögonvittnen, som sett hela förloppet, har gärningsmannen stått på cirka 1,5 meters avstånd och med utsträckt arm siktat på Einár och skjutit. Ett skott ska ha träffat honom i huvudet, ett annat i bröstet, enligt Aftonbladets uppgifter.

Tekniker arbetar utanför huset där Nils ”Einár” Grönberg blev skjuten.

Tomhylsor hittade vid studio

Kvällen då Einár sköts ihjäl umgicks han med två andra rappare, som båda kopplas till kriminella gäng i Stockholm. De tre artisterna ska ha umgåtts under Einárs sista dagar i livet, vilket även syns på bilder på sociala medier.

Kvällen före dödsskjutningen ska en av de andra rapparna ha blivit beskjuten vid en studio i södra Stockholm. Den andre ska ha kommit till platsen kort därpå, i samband med att polisen säkrade brottsplatsen, enligt Aftonbladets uppgifter.

Ingen person skadades vid tillfället och någon misstänkt har inte gripits för skjutningen. Enligt Expressen, som först rapporterade om händelsen, säkrades hylsor på platsen.

Rapparen som blev beskjuten ska inte ha velat medverka i utredningen.

Rapparen Einár blev 19 år gammal.

Levde under dödshot

Einár levde sedan lång tid med en allvarlig hotbild. Enligt Aftonbladets uppgifter hade den kraftigt förvärrats den senaste tiden.

Natten mot lördagen den 9 oktober larmades polisen till krogen Nosh and Chow på Norrlandsgatan i Stockholm.

En man hade knivskurits och tre personer greps, misstänkta för mordförsök. Två av de gripna var kända artister, en av dem Nils Grönberg. De släpptes sedan på grund av bevissvårigheter, uppger åklagaren i målet, men utredningen om försök till mord pågår fortfarande.

Efter det förstärktes hotbilden mot Einár, som även levt den senaste tiden med skyddade personuppgifter. Bara dagar före mordet riktades dödshot mot honom via sociala medier, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det låg en skottpeng på Einár, säger en källa.

Ingen gripen för dödskjutningen

Två personer ska ha setts lämna mordplatsen i samband med dödskjutningen. Polisen ville på torsdagen inte bekräfta hur många personer man letar efter, men bekräftar att det är fler än en.

– Man letar efter fler än en, sa Ola Österling på torsdagskvällen.

På tisdagsmorgonen har ännu ingen gripits för mordet på Einár.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Länk till Tipsa
Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Rapparen Einár, 19, skjuten till döds

LÄS VIDARE

Barnpsykologen om Einárs död: Skakar om på djupet

ÄMNEN I ARTIKELN

Rapparen Einár, 19, skjuten till döds

Stockholm

Skjutning

Mord

Einár

Kriminella nätverk