Nyheter

Brittiskt stopp för flyg från Sydamerika

Av: 

TT

Passagerare i Bogotá, Colombia, en av de länder som omfattas av det brittiska inreseförbudet. Arkivbild.
Passagerare i Bogotá, Colombia, en av de länder som omfattas av det brittiska inreseförbudet. Arkivbild.

NYHETER

Storbritannien inför inreseförbud från resande från hela Sydamerika och Portugal efter upptäckten om en ny virusvariant i Brasilien, förbudet kommer att gälla från och med fredagen den 15 januari.

"Jag har tagit det brådskande beslutet att förbjuda inresande från Argentina, Brasilien, Bolivia, Kap Verde, Chile, Colombia, Ecuador, Franska Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay och Venezuela, från och med i morgon klockan 04 till följd av den nya virusstammen som upptäckts i Brasilien", skriver den brittiske transportministern Grant Shapps i ett inlägg på Twitter.

Portugal lades kort efter beskedet till listan av länder med inreseförbud på grund av landets nära förbindelser med Brasilien. Personer som arbetar med varutransporter från Portugal kommer att undantas från förbudet.

Inreseförbudet kommer inte att gälla brittiska och irländska medborgare men dessa måste hålla sig isolerade under de tio första dagarna efter ankomst.

Den virusstam, som under veckan upptäckts hos resenärer från Brasilien, delar vissa karaktärsdrag med de mutationer som tidigare upptäckts i Storbritannien och Sydafrika.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert: