Polisbil påkörd under biljakt – en skadad

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En polisman skadades i samband med att hens bil blev påkörd under en biljakt. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
En polisman skadades i samband med att hens bil blev påkörd under en biljakt. Arkivbild.

NYHETER

En polis i tjänst har fått uppsöka vård på sjukhus efter att hens bil blivit påkörd under en biljakt utanför Enköping, skriver polisen på sin hemsida. Skadeläget är oklart men stabilt.

Det var strax före klockan 01 under natten mot fredag som en patrull skulle kontrollera ett fordon på riksväg 55, som föraren till den aktuella bilen vägrade stanna. Polisen började följa efter fordonet som plötsligt vände och körde in i polisbilen. I samband med detta avlossade polisen skott mot bilen, ingen träffades av skotten och personerna i bilen flydde till fots.

Strax efter greps två personer, en man och en kvinna i medelåldern, som var kända av polisen sedan tidigare. De kunde gripas med hjälp av hundpatrull och polishelikopter.

Åklagare beslutar, efter ett inledande förhör, att anhålla kvinnan och mannen misstänkta för försök till mord på polisman. Mannen blir också misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Även kvinnan misstänks för ringa narkotikabrott samt för tillåtande av olovlig körning.

Publicerad: