Här forcerar polisen förbjudna festen under pandemin

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Hemliga och förbjudna fester har hållits i fotbollsklubben Walsall Woods klubbhus under pandemin.

Förra veckan slog polisen sig in i lokalen med vinkelslip och murbräcka.

– Deras agerande är oansvarigt och äventyrar liv, säger en talesperson från polisen.

Polisen i engelska Walsall har de senaste månaderna fått flera tips om att fester hålls i klubbhuset, trots att det under coronapandemin är förbjudet att träffas i större grupper.

Vid upprepade tillfällen har polisen besökt klubbhuset, men misslyckats med att avslöja något party.

Polisen misstänker att de som då befunnit sig i lokalen, upptäckt patrullerna via övervakningskameror och dragit ned rulljalusiner samt släckt lampor och stängt av musik innan man släppt in polisen. Flera övervakningsfilmer ska också ha raderats, när polisen bett om att få se materialet.

Togs på bar gärning

Men förra veckan ertappades partyprissarna på bar gärning.

Strax före klockan 19 lördagen den 5 december omringades lokalen av flera insatspoliser. Då drogs rulljalusiner ner och musiken stängdes av, vilket bekräftade polisens tes.

Polisen i Walsall slår till mot bar som bryter mot coronareglerna – med vinkelslip och murbräcka.
Foto: West Midland Police
Polisen i Walsall slår till mot bar som bryter mot coronareglerna – med vinkelslip och murbräcka.

Men för att inte behöva använda onödigt våld, åkte polisen hem till klubbens ordförande för att få tillgång till nyckel eller kontaktuppgifter till någon som hade nycklar. Mannen var dock inte till hjälp och förnekade att han hade möjlighet att låsa upp lokalen.

”Vi hade då inge annat val än att forcera upp ytterdörren”, skriver polisen på sin hemsida.

17 personer bötfälldes

Sagt och gjort. När polisen försökte lirka upp låsen, började festdeltagarna sjunga, tände lamporna och fortsatte festa. Polisen tog då till kraftigare våld och forcerade ytterdörren med vinkelslip och murbräcka.

– Vi tror att klubben brutit mot reglerna under hela pandemin och försökt överlista oss när vi försökt ta oss in. Även om de kanske tycker att det de gjort är harmlöst, så är deras agerande oansvarigt och äventyrar liv, säger polisinspektör Rod Rose i ett uttalande på polisens hemsida.

17 personer befann sig inne i klubbhuset och samtliga bötfälldes. Staden Walsall befinner sig i ”tier 3”, den högsta restriktionsnivån i landet. Bland annat får max sex personer ses i sociala sammanhang.

– Vi förstår frustationen och att folk vill socialisera sig, särskilt inför och under julfirandet. Men regeringens restriktioner är nödvändiga och har införts för att minska smittspridningen, säger han.

PODD Vaccinfrågan: Så kan det funka i regionerna

Aftonbladet Daily med Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare i Region Örebro.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE