Nyheter

Miljontals i lockdown i Kina

Av: 

TT

En Peking-bo bär ansiktsmask för att stoppa spridningen av coronaviruset. Arkivbild.
En Peking-bo bär ansiktsmask för att stoppa spridningen av coronaviruset. Arkivbild.

NYHETER

Kina försöker pressa tillbaka sitt största utbrott av coronaviruset på flera månader. Miljontals människor har beordrats att hålla sig hemma.

På måndagen rapporterade landet 55 nya inhemska smittofall. Den särskilt smittsamma deltavarianten av viruset har spritt sig i över 20 städer och ett dussintal provinser. Lokala regeringar i Peking och andra storstäder testar nu miljontals invånare, har spärrat av bostadsområden och har försatt de som kommit i kontakt med smittade i karantän.

I staden Zhuzhou i centrala Kina har de över 1,2 miljoner invånarna beordrats att stanna hemma i tre dagar för att få bukt med spridningen av viruset. Även staden Zhangjiajie, en populär turistdestination, har stängt ned.

Huvudstaden Peking har tidigare lyfts fram som ett framgångsexempel, som fått ned antalet smittofall till praktiskt taget noll sedan utbrottet i Wuhan i slutet av 2019. Men det senaste utbrottet, som har spårats till att nio städare smittats på den internationella flygplatsen i Nanjing, hotar den positiva utvecklingen. Peking har rapporterat 360 fall av smittan de senaste två veckorna och stoppar nu turister från att komma in i staden, mitt under sommarledighetens högsäsong. Folk uppmanas att ”inte lämna staden om det inte är nödvändigt”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – förhandsboka nu!

Cervera

Publisert: