Misstänkta för mordförsök i galleria kända av polisen

NYHETER

Mannen i 20-årsåldern som på onsdagskvällen utsattes för mordförsök i Mirumgallerian i Norrköping vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

Två personer sitter anhållna för försök till mord och en person för medhjälp.

– Detta var inte riktat mot gallerian eller mot någon anställd, det kunde konstateras ganska snabbt, säger Peter Löfquist på gallerian, som dock förstärkt med fler vakter.

Foto: Niklas Luks
Gallerian Mirum i Norrköping.

Det var på onsdagen runt klockan 17.40 som en man i 20-årsåldern skadades allvarligt inne i gallerian i Norrköping och fördes till sjukhus.

Peter Löfquist, central manager på Mirumgalleria, har haft krissamtal med sina medarbetare, men menar att det annars i dag känns som en vanlig dag.

– Detta var inte riktat mot oss som galleria eller mot någon anställd, det kunde konstateras ganska snabbt. Men vi förstärkte med vakter redan i går kväll som ett trygghetsskapande arbete och den förstärkningen kommer vi att ha ett par dagar, säger han.

– Vi har tack och lov varit förskonade mot sådana här våldsbrott och senast vi hade någon incident var ett rån för sex-sju år sedan. Detta är en enskild händelse, men så klart obehagligt för de som såg detta. Vi arbetar för att skapa en mental trygghet,säger Peter Löfquist.

Polisen håller förhör

Polisen i Norrköping arbetar just nu med förhör av vittnen för att samla så mycket information som möjligt efter mordförsöket.

Den unge mannens skador bedöms fortfarande som allvarligt.

– Skadeläget är inte förändrat utan det är fortfarande allvarligt. Den person som kom in med lindriga skador har däremot fått åka hem, säger Leif Hermansson, chef för grova brott hos polisen i Norrköping.

Hur personen har fått sina skador och vilka tillhyggen som använts vill polisen inte kommentera.

– Det har jag ingen kommentar kring, vi är i ett tidigt skede.

Tre personer anhållna

Tre personer greps på kvällen misstänkta för inblandning.

– De tre personerna är anhållna, två av dem för försök till mord och den tredje för medhjälp.

Såväl de anhållna som de skadade personerna är sedan tidigare kända av polisen. I övrigt vill polisen inte lämna några kommentarer.

– Vi är ett intensivt arbete just nu och vill inte att några uppgifter ska påverka vittnen. Jag hoppas att det kan respekteras, säger Leif Hermansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott