Terrormisstänkte 26-åringen släppt – mamman i glädjetårar

avKarin Ahlborg, Oskar Forsberg, Susanna Nygren

ÖRKELLJUNGA/STOCKHOLM. Den 26-årige man som greps den 23 april i Örkelljunga har släppts fri.

Personen är inte längre misstänkt, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Jag är så lycklig. Jag visste att han inte var skyldig, säger mannens mamma när hon får beskedet av Aftonbladet.

1 av 6 | Foto: Krister Hansson
Mamman kramas om av en vän efter att hon fått beskedet att sonen släppts.

Det var i helgen som den 26-årige mannen greps av polisens insatsstyrka i skånska Örkelljunga. Flera boende i området blev vittnen till dramatiken då tungt beväpnad polis gick in på ett flyktingboende och grep mannen.

26-åringens mamma var på plats när insatsstyrkan tog sig in i huset. Hon blev förvånad och chockad när hennes son fördes bort av poliserna.

– Min son låg på golvet och höll händerna över huvudet. Han var vettskrämd och skrek ”Vad händer? Vad händer? Jag har inte gjort något”, sa kvinnan till Aftonbladet i går.

Inte längre misstänkt

Mannen fördes till Kronobergshäktet i Stockholm efter gripandet, men i dag valde alltså åklagaren att försätta honom på fri fot.

Förutom pressmeddelandet från Åklagarmyndigheten vill ingen kommentera beslutet att avskriva misstankarna mot mannen efter två dagar.

– Det är åklagaren som tagit beslutet. I en sån här utredning är det naturligt att man vänder på varje sten. Mer än så kan vi inte kommentera frisläppandet, säger Nina Odermalm Schei, presschef på Säpo.

Börjar gråta efter beskedet

När 26-åringens mamma får beskedet av Aftonbladet att hennes son släppts fri och inte längre misstänks för något brott brister hon ut i gråt.

– Jag tackar gud, jag tackar gud, jag tackar gud, säger hon.

Sedan kramar hon om sina grannar som också är på plats.

– Jag är så lycklig. Jag visste att han inte var skyldig. Han är inte skyldig. Jag vet att han inte är skyldig, säger hon.

– Vi har flytt från Kadyrovs förtryck. Det här är vårt andra hemland. Sverige är vårt andra hemland.

ARTIKELN HANDLAR OM