Man anhållen i misstänkta Karlskrona-kidnappningen

Överlämnade sig själv till polisen

NYHETER

En 38-årig man har anhållits misstänkt för människorov efter att en 15-årig flicka ska ha förts bort från sin skola i Karlskrona under tisdagen.

Den kidnappade flickan återfanns efter fyra timmar på en tågtoalett i Landskrona.

Den misstänkte mannen anmälde sig själv hos polisen, men nekar till brott.

1 av 5 | Foto: Patrick Persson
Polis kontrollerar bilar vid Öresundsbron.

Det var vid 15.40-tiden på tisdagen som Aftonbladet fick uppgifter om att en stor polisinsats pågick i södra Sverige med anledning av ett misstänkt människorov.

Senare framkom att polisen jagade två misstänkta kidnappare i både Blekinge och Skåne efter att en 15-årig flicka ska ha rövats bort från sin skolan i Karlskrona vid 11-tiden på tisdagsförmiddagen.

Det var flickans pappa som vid 15-tiden kom in på polishuset i Karlskrona och anmälde att hans dotter blivit bortrövad från sin skola.

Drygt fyra timmar efter kidnappningen hittades flickan på ett norrgående tåg i Landskrona - inlåst på en toalett.

Flickan återfanns efter att polisen pejlat hennes mobil, enligt uppgift till Aftonbladet.

De misstänkta gärningsmännen hade då flytt platsen medan flickan fördes tillbaka till Karlskrona där hon förhördes av polis.

Enligt Sydöstran ska flickan har pekat ut två män som ska ha fört bort henne, och enligt uppgift till tidningen ska de båda vara släktingar till henne.

Överlämnade sig själv

I samband med sökandet kontrollerades alla fordon från Sverige till Danmark via Öresundsbron av svensk polis och två av körfälten på bron stängdes även av.

Detta då polisen misstänkte att kidnapparna kanske hade för avsikt att föra flickan ur landet.

Under onsdagen kom uppgifter att en 38-årig man överlämnat sig till polisen.

Mannen ska ha hört att han var misstänkt för inblandning och sökte sig då till närmaste polisstation där han överlämnade sig själv.

– Det är två personer som är intressanta i utredningen och vi har anträffat en av dem. Han kom in till en polisstation i nordvästra Skåne då han visste att vi var intresserade av honom, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Aftonbladet.

Fortfarande på fri fot

Den misstänkte mannen är på sannolika skäl misstänkt för människorov och nekar till brott.

Enligt Robert Loeffel är ytterligare en man är intressant för polisen, men är ännu på fri fot.

Polisen är fortsatt förtegen om omständigheterna kring händelsen och understryker att det är tidigt i utredningen och att det finns många frågetecken som måste redas ut.

– Vi har ingen klar bild av vad som hänt, det är det vi försöker bilda oss en uppfattning om, säger kriminalinspektör Jörgen Johansson vid polisen i Karlskrona till TT.

I nuläget finns inga misstankar om att flickan ska ha utsatts för någon annan typ av brott.

ARTIKELN HANDLAR OM

Karlskrona

Brott

Landskrona