Man dömd för hänsynslös attack i tunnelbanan

NYHETER

En 28-årig man är skyldig till den brutala attacken på en kvinna i Berlins tunnelbana förra året.

Han sparkade henne ner för en trappa.

Mannen döms till nära tre års fängelse, uppger tyska medier.

Kvinnan, en 26-årig student, attackerades hänsynslöst när hon gick ner för trapporna i tunnelbanestationen Hermannstraße i Berlin i oktober. På övervakningsfilm syns hur en man till synes oprovocerat sparkar henne i ryggen så att hon flyger ner för trappan. Efter att polisen bett allmänheten om hjälp att identifiera gärningsmannen kunde en 28-årig man gripas i december.

Nu döms mannen till två år och elva månaders fängelse, skriver Berliner Zeitung och nyhetsbyrån DPA. Åklagaren hade yrkat på tre år och nio månader.

Mannen, som är bulgarisk medborgare och småbarnsfar, har erkänt gärningen och har bett kvinnan om ursäkt under rättegången. Han var påverkad av alkohol och droger vid tillfället och säger sig inte minnas händelsen, skriver Berliner Zeitung.

Levt i chock

Den utsatta 26-åriga kvinnan bröt en arm och skadades i huvudet. När hon vittnade inför rätten berättade hon att hon levt i chock månaderna efter attacken och skärmat av sig från världen.

28-åringen är sedan tidigare dömd för bland annat stöld och rån i Bulgarien.

Ett utlåtande från psykolog visar att mannen lider av en hjärnskada från en tidigare bilolycka. Skadan i kombination med missbruk av alkohol och droger bedömdes ha bidragit till hans agerande och vara förmildrande omständigheter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Berlin