Man häktad efter våldtäktsförsök på 9-åring i Örebro

NYHETER

En 27-årig man har häktats efter våldtäktsförsöket i Örebro i onsdags.

Han greps i torsdags och är misstänkt för försök till våldtäkt på en 9-årig flicka.

– Min klient förnekar brott och vi kommer att överklaga häktningsbeslutet, säger 27-åringens advokat Anders Ylönen.

Dt var vid 06.30-tiden i onsdags morse som en flicka i 9-årsåldern attackerades vid ett grönområde i centrala Örebro och blev utsatt för ett misstänkt våldtäktsförsök.

På torsdagen kunde polisen gripa en 27-årig man som misstänks för dådet. Under söndagen har mannen begärts häktad i Örebro tingsrätt, vilket SVT Örebro först skrev om.

Åklagaren har nu 14 dagar på sig att väcka åtal mot mannen.

– Det är fortsättningsvis så att min klient förnekar brott och vi kommer att överklaga häktningsbeslutet, säger 27-åringens advokat Anders Ylönen.

Anette, 32, ingrep

Enligt polisen ska det finnas flera vittnen. En av dessa är Anette Idestål, 32, som skulle bege sig till sitt jobb vid samma tidpunkt.

– Jag gick mot bilen då jag hörde ett skrik. Sen blev det tyst. Efter en liten stund kom skriken tillbaka, sa hon till Aftonbladet i onsdags.

Anette gick bort från bilen för att kika i in parken där skriken kom ifrån. Där såg hon en man trycka ned en person i backen - men hon såg inte om det rörde sig om ett barn eller en vuxen.

– Jag fick ögonkontakt med mannen.

Hon hann bara titta snabbt åt ett annat håll innan mannen avbrutit överfallet och lämnat platsen. Annette gick fram till flickan som var på väg från parken.

– Jag tog självklart hand om henne då och larmade SOS.

ARTIKELN HANDLAR OM