Leif Johansson lämnar Ericsson

NYHETER

Ericssons ordförande Leif Johansson ställer inte upp för omval 2018.

”Det är rimligt att låta ägarna gemensamt föreslå ordförande och jag vill i god tid meddela att jag inte ställer upp till omval,” säger han i ett pressmeddelande.

Ericssonaktien har fallit 0,7 procent efter Leif Johanssons meddelande om att han slutar, skriver TT.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Leif Johansson ställer inte upp för omval som Ericssons ordförande.

Ericssons styrelseordförande Leif Johansson kommer inte att ställa upp för omval 2018.

"Jag har haft förmånen att få leda arbetet i Ericssons styrelse sedan 2011 och det har varit en spännande men också utmanande tid. Börje Ekholm tillträdde som ny VD i början av året och under första kvartalet 2017 presenterades en ny, mer fokuserad, affärsstrategi. Denna strategi, som styrelsen och de större ägarna står bakom, ger goda förutsättningar att realisera Ericssons fulla potential,” skriver han i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Bolaget har nu kommit in i en ny fas med fokus på genomförande, och även med en ny ägarkonstellation. Det är rimligt att låta ägarna gemensamt föreslå ordförande och jag vill i god tid meddela att jag inte ställer upp till omval.”

Ericssonaktien faller sedan beskedet

Ericssonaktien backar efter beskedet om att Leif Johansson inte ställer upp vid omvalet. Efter tio minuters handel har Ericsson fallit med 0,7 procent, skriver TT.

Valberedningen har påbörjat arbetet med att hitta en ersättare för Leif Johansson inför Ericssons årsstämma 2018.