Polis friade på Pride – ångrar det

NYHETER

Under Londons Prideparad 2016 friade polisen Phil Adlem till sin pojkvän. Det lyckliga ögonblicket fångades på film och spreds snabbt i sociala medier. Men uppmärksamheten förde paret rakt i en hatstorm, skriver The Guardian.

Mitt under Prideparaden 2016 i London, friade Phil Adlem till sin pojkvän. Kärleksförklaringen fångades på film och spreds som en löpeld på internet, men det gjorde även hatet.

I en krönika publicerad av The Guardian, berättar nu Phil om hatet som förföljt honom efter vad som skulle varit hans lyckligaste ögonblick i livet.

– Jag var hög på lyckokänslor direkt efter. Jag hade en underbar fästman och jag fick fina kommentarer från vänner och kollegor.

Men så fort videon fick spridning på sociala medier började hatet strömma in. Kommentarer som ”skitäckligt”, ”ni borde hängas till döds”, och ”klandra inte IS om de attackerar dem”, strömmade in, vilket även QX skrivit om.

Kommentarerna var så många att Phil slutade räkna.

– Jag kunde inte ens räkna alla kommentarer och hot. Efter att jag också fick en fientlig reaktion från en av mina kollegor samt min kurskamrat från universitetet önskade jag att jag aldrig friat.

”Uppvuxen anti-gay”

Phil Adlem skriver i sin krönika att han är uppvuxen i ett hem som är anti-gay och att det inte var första gången han utsattes för homofobi.

– På min artonårsdag gick jag ut med min hemliga pojkvän och utsattes för en brutal homofobisk attack där tre män drog in mig i en gränd och misshandlade mig allvarligt. De slutade inte förrän polisen kom och avbröt dem.

Phil menar att hans historia inte är unik men att han är lyckligt lottad som kan leva som öppet homosexuell utan att fängslas eller torteras till döds.

– Jag vet att jag är lycklig som lever i en tid där jag kan vara öppet homosexuell polis. Och det har jag tidigare generationer att tacka för.

– Pride är en ovärderlig källa av styrka och poitivitet för alla som fått utstå glåpord och mobbing. För varje person som vill delta i Prideparaden finns det en anledning till att Pride fortfarande behövs. HBTQ-communityt har tvingats utstå hot, kriminalisering och förföljelse i årtionden, därför borde andra kunna hantera förekomsten av Pride.

ARTIKELN HANDLAR OM

Pride