Misstänkt mord i Västervik

NYHETER

Polis larmades under torsdagsförmiddagen till en bostadsadress i södra delarna av Västervik efter larm om misstänkt grovt våldsbrott.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en knivskärning.

Polisen bekräftar nu att det rör sig om misstänkt mord på en 37-årig kvinna.

Polisen letar efter en man som har anhållits i sin frånvaro.

Foto: ROGER M CARLSSON

Larmet inkom till polisen klockan 11.20 på torsdagen.

Polis och ambulans beordrades då till en bostadsadress i södra delarna av Västervik efter larm om ett misstänkt grovt våldsbrott.

– Det enda jag kan säga i nuläget är att vi är på plats på adressen och att det rör sig om ett misstänkt grovt våldsbrott. I övrigt har jag ingenting mer att berätta än att det pågår utredningsåtgärder både på den här och på andra platser, säger Maya Forstenius vid polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en knivskärning.

– Det är inget vi kommenterar just nu, sade Maya Forstenius tidigare under torsdagen.

Polisen ville inte heller säga om något tillhygge använts.

Anhållen i sin frånvaro

Vid 17.45 bekräftar polisen att en kvinna har avlidit till följd av de skador hon fått i dådet. Anhöriga har underättats om händelsen. En man uppges vara anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord alternativt dråp.

– Det pågår en intensiv verksamhet för att hitta honom, säger Stephan Söderholm vid polisens regionledningscentral.

Polisens tekniker är klara med brottsplatsundersökningen och kvinnans kropp kommer att skickas till Linköping för rättsmedicinsk undersökning under fredagen.

Fortfarande på fri fot

Vid 23-tiden har polisen fortfarande inte kunnat gripa den misstänkta mannen. Enligt Stephen Söderholm på polisens regionledningscentral ska det finnas vittnen till händelsen som har förhörts under torsdagen.

– Nu håller vi i första hand på med efterforskningar för att säkra den här mannen. Förhoppningsvis griper vi honom under natten, säger Söderholm.

ARTIKELN HANDLAR OM

Västervik