Misstänkt farligt föremål under bil utanför polishuset i Lund

Man gripen misstänkt för grovt olaga hot

avEbba Thornéus

NYHETER

En kvinna körde på torsdagsmorgonen in till polishuset i Lund efter att hon hittat ett oidentifierbart föremål under sin bil.

Nationella bombskyddet tillkallades och avlägsnade föremålet.

Det är ännu oklart vad lådan innehåller.

Händelsen inträffade strax efter 8.30-tiden på torsdagsmorgonen.

En kvinna hade då upptäckt ett föremål under sin bil och körde då in bilen till polishuset i Lund för att få hjälp med att identifiera föremålet.

– Vi har skickat ett foto till Nationella bombskyddet och inväntar just nu deras bedömning. Troligtvis kommer de att åka dit och vi håller avspärrningarna så länge, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Området runt polishuset avspärrat

Ett område spärras av från Slöjdgatan och Byggmästargatan till rondellen på Fjelievägen, vilket kan orsaka störningar i trafiken.

Personen som kört in bilen har inte bedömt att det är något farligt uppger polisen.

– Det är inte heller något vi misstänker men det är ändå enorma försiktighetsåtgärder man drar igång för att ta reda på vad det är. Vi behöver även utreda om det finns någon hotbild, om någon satt dit detta för att skrämmas och om det i så fall är tal om olaga hot, säger Kim Hild.

Bättre att stanna på platsen

Enligt henne är det dock bättre att höra av sig till polisen än att komma direkt till polishuset.

– Det är inte oönskvärt att man åker in med bilen till polishuset. Vi vill hellre att man ringer oss så att vi får komma dit och göra en bedömning.

Strax innan 10-tiden meddelar Nationella bombskyddet att de är på väg till platsen och kommer använda en robot för att kontrollera föremålet.

Lådliknande form med oklart innehåll

Vid 11.20 meddelade polisen att föremålet är i form av en mindre låda men att det ännu inte är bekräftat om det är ofarligt. Föremålet har skurits loss från bilen och kommer att avtransporteras av bombskyddet.

Det är ännu oklart vad lådan innehåller.

Vid 12 meddelade polisen att avspärrningarna strax skulle hävas och att en man gripits misstänkt för grovt olaga hot.

ARTIKELN HANDLAR OM