Leann, 18, sköts ihjäl på sin första utlandsresa

Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Minst 39 personer dog i nattklubbsattacken i Istanbul.
NYHETER

Efter att ha tjatat på sin familj fick Leann Nasser, 18, åka på sin första utlandsresa.

Det skulle även bli hennes sista.

– Jag kan inte förlåta mig själv, säger fastern Layal Masarweh till CNN.

Leann Nasser var från den arabiska staden Tira i Israel där hon jobbade extra på en tandläkarklinik och sparade pengar för att kunna köpa en bil. I juni skulle hon sluta gymnasiet och i framtiden drömde hon om att bli tandläkare.

18-åringen hade aldrig varit utomlands och tjatade på sina föräldrar för att få åka med sina tre väninnor till Istanbul över nyår, säger hennes faster Layal Masarweh till CNN.

– Hennes far var helt och hållet emot det. Han sa att Istanbul var för farligt och att hon inte borde åka över huvud taget.

Men fastern tog Leanns parti som till slut släpptes iväg till Turkiet.

Postade selfie före tolvslaget

Nyårsaftonen tillbringade de fyra väninnorna på nattklubben Reina alldeles intill Bosporen i Istanbul. Några timmar före midnatt tog Leann en selfie som hon postade i appen Snapchat.

Drygt en timme efter tolvslaget inträffade den misstänkta terrorattacken då en man öppnade eld utanför och inne på nattklubben.

En av Leanns väninnor skadades och fördes till sjukhus. De andra två klarade sig oskadda.
Leanne Nasser själv anmäldes som saknad efter terrordådet.

”Önskar de gav min själ till henne”

Hennes far satte sig på första planet till Istanbul. På nyårsdagen skickade han hem bilder till familjen på tillhörigheter som polisen bett honom att titta på: en hjärtformad guldring, ett halsband med lila och gröna stenar samt en silverfärgad handväska med blod på. Pappan var inte säker på om sakerna var Leanns – men det var fastern Layal Masarweh.

– Jag kan inte förlåta mig själv, säger hon till CNN.

– Jag önskar att jag var med henne så att jag kunde försvara henne eller göra vad som helst för att rädda hennes liv. Jag önskar att de tog min själ och gav till henne.