”Trump intervjuade Mitt Romney för att plåga honom”

1 av 3
NYHETER

Donald Trump ville aldrig ha Mitt Romney som utrikesminister.

Den blivande presidenten intervjuade enbart sin ex-fiende för att plåga honom.

Det uppger en av Trumps tidigare rådgivare i en intervju, enligt thehill.com.

Under valkampanjen var Mitt Romney, som utmanade Barack Obama om presidentposten 2012, en av Donald Trumps hårdaste kritiker. Den tidigare Massachusetts-guvernören kallade Trump för en ”bluff” och ”bedragare”. Han var också bland de mest högprofilerade företrädarna för den så kallade ”Never Trump”-rörelsen, som försökte stoppa miljardären från att nå fram till Vita huset.

Åt grodlår och musslor

Men när det stod klart att USA:s näste president faktiskt heter Donald Trump ändrades Mitt Romneys ton radikalt. Efter valdagen nämndes hans namn ofta i spekulationerna kring potentiella kandidater till utrikesministerposten.

I slutet av november mumsade de två på grodlår och pilgrimsmusslor på en lyxrestaurang i Trumps hotell i New York. Under middagen diskuterades bland annat utrikespolitik. Efteråt sa Mitt Romney att Trump mycket väl kunde vara ”mannen som kan leda oss till en bättre framtid”.

”Trump lekte med Romney”

De snälla orden räckte dock inte. Sent på måndagskvällen, lokal tid, gav Romney beskedet att han inte kommer att bli USA:s näste utrikesminister. Donald Trumps val blev i stället Rex Tillerson, vd för oljebolaget Exxon Mobil.

Att Trump överhuvudtaget övervägde att ge den prestigefulla utrikesministerposten till sin ex-fiende väckte stor förvåning. Och allt kan i själva verket ha varit en bluff.

Roger Stone, tidigare rådgivare till Trump, har intervjuats av konspirationsteori-sajten Infowars. Han uppger att Trump bara låtsades överväga Romney som en kandidat – för att straffa honom.

– Donald Trump intervjuade Mitt Romney för utrikesminister-posten för att tortera honom, för att leka med honom, säger han i intervjun, som sajten Thehill.com rapporterar om.

Stone fortsätter:

– Det är helt förståeligt. Mitt Romney passerade en gräns. Han gick inte bara emot Trump, han kallade honom för en bluff och en bedragare. Det är inte den sortens beteende du vill ha hos en utrikesminister.

TRUMPS REGERING

ARTIKELN HANDLAR OM