Ingemars kort spärrades - hade för mycket pengar

NYHETER

Ingemar Ängliden, 57, hade för mycket pengar på kontot.
Då spärrade Mastercard kortet.
– Det låter ju som upp- och nedvända världen, säger han.

Foto: Thinkstock / Privat
Ingemar hade för mycket pengar på kontot.

Att kortet har för mycket pengar kan låta som ett angenämt besvär, men det var det inte för Ingemar Ängliden. När han skulle handla några flaskor vin på Systembolaget visade kortet ”medges ej” i kassan, trots att Ingemar visste att det fanns täckning.

– Gissa om jag blev förvånad, jag visste att jag hade pengar på kortet när jag blev stoppad på Systembolaget. Det var väldigt pinsamt och retligt, säger han.

”Du måste driva”

Ingemar begav sig till en bensinmack för att testa om kortet fungerade där, men till hans stora förtret blev kortet nekat även där. Han ringde till Mastercard för att reda ut problemet och fick då till svar att han hade fört över för mycket pengar på kontot.

– För mycket pengar, det låter ju som upp- och nedvända världen. Du måste ju driva med mig sa jag till killen i telefonen, berättar Ingemar.

Mastercard hävdade att de hade skickat ett brev där det stod att han hade fört över för mycket pengar på kortet, men Ingemar hade aldrig fått något brev.

– De säger att de har försökt få tag på mig, men det har de verkligen inte gjort, säger han.

Mastercard tog 50 000

För att kortet skulle fungera igen tog Mastercard 50 000 av Ingemar, som de sedan skulle föra över till ett annat konto på direkten, vilket de inte gjorde. Efter ett par dagar ringde han och frågade efter pengarna, men fick då till svar att de hade en anteckning om att han bara skulle få 31 000 tillbaka.

– Men vad är det här, sa jag. Det är som en loppmarknad där man står och bjuder och man skojar och grejar, berättar Ingemar Ängliden om telefonsamtalet.

”Som en ficktjuv”

Ingemar är ofta på resande fot och är mycket kritisk till hur ärendet hanterades. För knappt två veckor sedan var han med sin familj i London, och då var kortet det enda han hade med sig. Om Mastercard hade spärrat kortet då hade han stått i London utan pengar.

– På ett sätt är det bra att de stoppar det, men jag skulle haft hundraprocentig information om det. Inte som en ficktjuv, stjäla pengarna för mig, säger Ingemar.

Nu har Ingemar fått tillbaka pengarna. Från och med nu kan han bara ha drygt 45 000 kronor på kortet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mastercard