Maries blodiga upptäckt – nu vill hon varna hundägare

1 av 4 | Foto: Privat
Promenaden med Vinsthon hade kunnat sluta illa.
NYHETER

Marie Lundgrens promenad med hunden Vinsthon hade kunnat sluta illa – om hon inte hade fått ut den upphittade korvbiten ur hans mun.

– Jag får ont i magen när jag tänker på vad som kunde hänt, säger hon.

Marie Lundgren var ute och gick med sin hund Vinsthon längs vattnet i Alvik i Stockholm. På vägen såg både hon och Vinsthon en bit falukorv på marken.

– Vinsthon har bättre luktsinne än jag och hade en plan på att svälja den där korvbiten, säger hon.

Men Marie som såg att något blänkte till var snabb med att öppna Vinsthons mun och få ut korvbiten. Han hade inte hunnit tugga, vilket var tur. För när hon knöt sin hand runt korven skar hon sig och började blöda: någon hade stoppat en glasbit i korven.

– Jag får ont i magen när jag tänker på vad som kunde ha hänt. Jag blir arg och ledsen. Detta är på alla vis fruktansvärt. Jag vill inte förlora min hund, och absolut inte genom sådana fruktansvärda plågor som det skulle innebära att bli uppskuren av glas inifrån.

”I en perfekt värld behöver vi inte oroa oss”

Marie gjorde en polisanmälan och skrev ett Facebokinlägg om händelsen för att varna andra. Flera har hört av sig till Marie och säger att de ska använda munkorgar på sina hundar.

– I en perfekt värld ska vi hundägare kunna gå våra promenader utan att oroa oss för att våra hundar får i sig glas eller gift. Nu är det inte så, säger hon.

Marie är dock skrämd över vissas reaktioner. Hon var bara ute efter att varna andra hundägare för en ”förhoppningsvis ensam galning”.

– Jag vill inte att mitt inlägg ska användas som underlag för ännu en trist och omänsklig diskussion angående varken invandring eller religion. Allt jag ville var att dela med mig av detta hemska och varna andra. Inte skapa ännu en plattform för hat.

Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen, säger att de fick en anmälan som avser misshandel och försök till skadegörelse. Polisen har dock att valt att inte inleda förundersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Stockholm

Husdjur