Nyheter

Kyrka och förskola förstörda i brand

Av: 

TT

En kraftig brand förstörde Ansgariikyrkan i Jönköping under natten. Brandorsaken är oklar. Polisen har inlett en utredning om mordbrand.
En kraftig brand förstörde Ansgariikyrkan i Jönköping under natten. Brandorsaken är oklar. Polisen har inlett en utredning om mordbrand.

NYHETER

Ansgariikyrkan i Jönköping förstördes i en brand under natten till tisdagen. En förskola i samma byggnad drabbades också.

– Nu är det 50 barn som inte har någonstans att ta vägen, säger Ulf Hegestrand, som arbetat på förskolan, till Jönköpings-Posten.

Ingen person skadades i branden, som upptäcktes vid tvåtiden på natten. Elden bedöms ha startat i en entrédel av byggnaden. När polis och räddningstjänst kom till platsen, slog stora lågor ut genom taket.

– Det är väldigt omfattande skador, tyvärr, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköping, till TT.

Vid åttatiden på morgonen var branden nästan släckt, men rester från taket och annat låg fortfarande och pyrde. Strax efter lunch var den akuta insatsen avslutad, uppger räddningstjänsten i Jönköping.

Det är oklart varför det började brinna. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand.

Kyrkan ligger i stadsdelen Vättersnäs, strax intill E4. Under förmiddagen uppstod trafikstörningar när bilister stannade på motorvägen för att filma brandplatsen.

Ansgariikyrkan tillhör samfundet Equmeniakyrkan.

I byggnaden fanns också en personaldriven förskola, som hyrde lokaler av församlingen. Ulf Hegestrand var med och startade förskolan 1989.

– Det är otäckt att se sin gamla arbetsplats försvinna, säger han till Jönköpings-Posten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert: