Nyheter

Ortega redo för fjärde mandatperiod

Av: 

TT

Venezuelas president Daniel Ortega har formellt utsetts till regeringspartiet FSLN presidentkandidat i nästa val. Arkivbild.
Venezuelas president Daniel Ortega har formellt utsetts till regeringspartiet FSLN presidentkandidat i nästa val. Arkivbild.

NYHETER

Nicaraguas president Daniel Ortega har formellt utsetts till kandidat i nästa presidentval. Enligt regeringspartiet FSLN valdes han och vicepresidenten, hustrun Rosario Murillo, enhälligt vid partiets kongress.

75-årige Ortega, som anklagas för ett alltmer auktoritärt styre, har suttit vid makten sedan 2007.

Under de senaste två månaderna har över 30 oppositionspolitiker gripits, därav sju presidentaspiranter. Valet i det centralamerikanska landet är planerat till den 7 november.

Under måndagen införde EU sanktioner mot vicepresident Murillo samt sju andra personer. En son till president Ortega finns också med på listan, som nu omfattar 14 nicaraguaner i ledande ställning. Bestraffningen innebär att de inte får resa i EU-området, att deras eventuella tillgångar fryses och att de inte får göra affärer med personer och företag inom EU. Sanktionerna motiveras med att personerna i fråga ”är ansvariga för brott mot mänskliga rättigheter i Nicaragua och/eller har underminerat demokratin och rättsstaten”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert: