Teliachef misstänks ha våldtagit kollega

NYHETER

En Teliachef misstänks ha våldtagit en medarbetare.

Det misstänkta övergreppet ska ha inträffat på ett hotellrum.

– En medarbetare hos oss har tydligt brutit mot våra etiska riktlinjer, säger Irene Krohn, presschef på Telia.

Foto: Lasse Allard

Polisen i Västra Götaland utreder en misstänkt våldtäkt.

Övergreppet ska enligt Aftonbladets uppgifter ha inträffat på ett hotellrum i Karlstad tidigare i mars under ett Teliaevent med anställda från hela landet.

– Det är en pågående förundersökning med rubriceringen våldtäkt, säger Susanne Tistrand, chef för över avdelningen för grova brott vid polisen i Västra Götaland.

Enligt flera källor med insyn hade den misstänkte mannen en arbetsledande roll på Telia i västra Sverige men arbetsbefriades efter anklagelsen om våldtäkt. Kvinnan som ska ha utsatts för brottet ska också vara anställd på företaget.

”I samband med festlighet”

Susanne Tistrand vid polisen i Västra Götaland vill inte gå in på varför mannen och kvinnan befann sig på hotellrummet.

– Det var i samband med festlighet, säger hon enbart.

Enligt polisen ska den misstänkte vara i 30-årsåldern och målsäganden något yngre.

Mannen frihetsberövades men släpptes efter förhör. Misstankarna mot honom kvarstår. Han är skäligen misstänkt för våldtäkt.

– Han förnekar brott, säger Susanne Tistrand vid polisen.

Telia: Tydligt brutit mot etiska riktlinjer

Som svar på frågor om det misstänkta brottet i Karlstad uppgav Telias presschef Irene Krohn först att en medarbetare som är föremål för en polisutredning hade arbetsbefriats. Hon hänvisade senare till nyinkommen information och uppgav då att medarbetaren själv valt att sluta.

– En medarbetare hos oss har tydligt brutit mot våra etiska riktlinjer och har valt att lämna företaget. Vi har ett mycket tydligt regelverk som gäller anställda och vi agerar direkt när något som strider mot det inträffar. Eftersom det är en pågående polisutredning kan jag inte ge några fler kommentarer än så, säger Irene Krohn.

Vad har ni erbjudit för stöd till den som ska ha utsatts för brottet?

– Om någon av våra medarbetare råkar ut för något så tas de självklart om hand och får professionellt stöd. Men jag går inte in på några detaljer, säger Irene Krohn.

ARTIKELN HANDLAR OM