Carina knuffades ur rullstolen

Foto: Privat/TT
NYHETER

Efter Carina Håågs kvällspromenad med hunden Kenny kom hon hem både blodig och skärrad. En okänd man hade knuffat henne ur rullstolen helt oprovocerat.

Det var under tisdagskvällen, mellan klockan 22:00-23:00 som Carina Hååg tog dagens sista promenad med hunden Kenny i Vallentuna. Under promenadens gång märkte hon att det var någon bakom henne, men reflekterade inte mer över det. Plötsligt knuffades hon ur rullstolen.

– Hon föll ner i backen med ansiktet och knäna först, berättar hennes son Dennis Hååg.

Carina blir liggandes på marken. Personen som knuffat henne sa ingenting utan gick vidare.

– Efter ett tag kom det en bil som stannar på Lindholmsvägen, ganska nära henne. Den stog där ett tag men åkte vidare. Mamma säger att hon inte vet om föraren såg henne. En annan teori är att det var gärningsmannen.

Känner igen gärningsmannen

Carina känner igen personen som knuffade henne då hon tidigare blivit utsatt för verbala angrepp av samma man.

– Hon känner igen honom för att han också har en hund och han ska ha sagt ”Sådana som du som inte ens kan ta hand om sig själv ska inte ha hund."

Under onsdagen har Dennis varit med Carina till sjukhuset för att tvätta rent såren i ansiktet och polisen har varit på plats för att göra en anmälan.

– Men förhoppningsvis finns det människor som sett eller hört någonting. Vi hoppas att de personerna kontaktar polisen och inte tar lagen i egna händer, säger han och fortsätter:

– Hon kommer inte få gå ut med Kenny ensam igen, det får jag eller pappa göra nu. Eller så går vi med henne. Kenny lämnar aldrig hennes sida.

Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen, säger att de fått in en anmälan och att de har rubricerat händelsen som misshandel.

– I nuläget är gärningsmannen okänd. Vi är intresserade av iakttagelser från allmänheten i Vallentuna som kan peka ut vem det är. Gärningsmannen ska också vara hundägare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vallentuna

Hundar

Brott