Sjuåring blev bestulen på mobil av vuxen man

Av: Jonna Claesson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT/Privat

NYHETER

Sjuåriga Emma Haag hade fått tillåtelse från sina föräldrar att gå ut på innergården för att spela pokémon på mobiltelefonen. Hon hann bara utanför porten innan en man kom fram och rånade henne.

– Mobilen struntar vi i men Emma har inte vågat gå ut sedan dess, berättar Lars Haag, Emmas pappa.

Det var på söndagseftermiddagen som Louise och Lars Haags sjuåriga dotter Emma, gick ut på innergården vid Bronsåldersgatan i Frölunda för att fånga pokémon, skriver Expressen.

– Hon har inget aktivt simkort i mobilen, den går bara på nätverket så hon kommer inte så långt, berättar Lars Haag.

Emma stod utanför porten till flerfamiljshuset och spelade på mobilen när en man gick förbi henne. Plötsligt vände han om och slet telefonen ur Emmas händer och sprang iväg.

– Tydligen var det en granne som stod på andra sidan gården och såg allt, men han förstod inte vad som hade hänt. Han hörde bara hur Emma började skrika.

Lars berättar hur Emma kom upp i lägenheten, grät och skrek och berättade att någon hade stulit hennes mobil.

– Min första tanke var ju att det var ett annat barn som hade tagit telefonen så jag och min fru sprang ut i bara pyjamaskläderna för att leta efter mannen. Men han var försvunnen för länge sedan.

Lars och Louise gav upp efter en stunds letande och larmade polisen.

– De var väldigt hjälpsamma, tog signalement och var uppe på Opaltorget och kollade runt men kunde inte hitta honom.

”Emma vågar inte gå ut själv”

Emma uppgav tydliga signalement och grannen som hade sett allt kunde verifiera flickans uppgifter.

– Vi struntar i mobilen nu, men Emma har inte vågat gå ut själv sedan dess, vi vet inte hur det kommer att vara framöver. Just nu mår hon förvånansvärt bra men i måndags var hon väldigt orolig och intervjuade mig nästan om händelsen, berättar Lars.

Lars delade med sig av händelsen i en grupp för grannsamverkan på Facebook och trodde inte att han skulle få det gensvaret som familjen har fått.

– Vi är så himla tacksamma för att det är så många som bryr sig om Emma och att många har engagerat sig i det här fallet. Men det är lite chockartat. Nu försöker vi bara leva i vardagen. Människor har varit extremt generösa.

Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst, bekräftar för Expressen att det kommit in en polisanmälan. Enligt honom har det hänt tidigare att yngre barn blivit bestulna på sina mobiltelefoner.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN