Man tände eld på sig själv i Domkyrkan i Göteborg

NYHETER

En man tände under tisdagen eld på sig själv i Domkyrkan i Göteborg.

Mannen fördes till sjukhus där han sedan avled.

– Vi vet inte varför han gjorde det här, säger Hans Lippens vid polisen.

Larmet om händelsen inkom klockan 13.25 på tisdagen.

En man hade då satt eld på sig själv inne i Domkyrkan i Göteborg uppger polisen som tillsammans med räddningstjänst och ambulans åkte till kyrkan.

– Det började i entrén. Han ska ha hällt någon typ av vätska över sig, men jag har inga detaljer om vad det var för något, säger Hans Lippens vid polisens ledningscentral.

Allvarligt brännskadad

I samband med att mannen satte eld på sig själv spred elden sig till intilliggande föremål. Det är dock oklart om det blev några materiella skador.

Branden släcktes på platsen och mannen är allvarligt brännskadad uppger polisen som spärrat av området för en teknisk undersökning.

Polisen meddelade senare att man påträffat olika tillhörigheter till mannen som han lämnat kvar på platsen. Anledningen till händelsen är i nuläget oklar men en förundersökning om mordbrand har inletts.

– Vi vet ingenting om varför han gjorde det här, vi vet inte ens vem han är till 100 procent, säger Hans Lippens.

Seare meddelade polisen att mannen avlidit på sjukhus av sina skador.

En meter höga lågor

Ögonvittnet Adam berättar för Aftonbladet att han precis hade ätit lunch med sin flickvän i närheten av Domkyrkan när han plötsligt hörde ett brandlarm och såg den brinnande mannen springa ut från kyrkan.

– Det var fruktansvärt. Jag hörde mannen skrika och det var en meter höga lågor ovanför honom. Det var verkligen overkligt att se en människa brinna.

Tillsammans med en annan person hjälpe Adam den skadade mannen.

– Vi försökte släcka branden på honom med våra kläder. Jag försökte täcka över hans ben med min halsduk. Hela situationen var jätteläskig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg