Så reagerar Sverige på Rysslands jätteövning

DAILY ”En av de största övningarna senaste 40 åren”

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Zapad 2021 eller Väst 2021 översatt till svenska. Det är namnet på den omfattande militärövning som är i gång sedan några dagar i västra Ryssland och Belarus. Ryska försvaret uppger att det handlar om en defensiv övning med en personalstyrka på upp till 200 000 personer, 80 flygplan och helikoptrar samt runt 300 stridsvagnar.

Vad vill Ryssland och Belarus uppnå? Varför övar de två länderna tillsammans? Vad säger omvärlden? Ska vi svenskar vara oroliga? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Johan Wiktorin, ledamot i kungliga krigsvetenskapsakademin.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren och Amanda Hemberg Lind.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE