Ulf Kristersson

M-ledaren: Hot mot rättsstaten

Av: 

Manne Berggren Wiklund

NYHETER

Ulf Kristersson (M) höll under lördagen tal vid moderaternas stämma i Helsingborg.

Där riktade han hård kritik mot regeringen och lovade krafttag mot de kriminella gängen.

– Ännu en mamma har förlorat sin son, säger Kristersson om dödskjutningen av artisten Einár.

En stor del av det tal som Moderaternas partiledare Ulf Kristersson höll på moderaternas stämma i Helsingborg ägnades åt gängkriminaliteten

– I torsdags kväll sköts rapartisten Einár i  Hammarby sjöstad, mitt i Stockholm. Det  framstår som en ren avrättning. Han blev  19 år gammal och ännu en mamma har  förlorat sin son, sa Ulf Kristersson.

Kristersson tog avstamp i det som hänt artisten för att sedan presentera ett antal åtgärder. I talet förklarar han att Moderaterna vill att det ska bli förbjudet att tillhöra ett kriminellt gäng och att de ska bemötas som inhemska terrorister.

– Gängen är Sveriges inhemska  terrorister och ska bemötas därefter. De  ska avlyssnas, bli genomsökta av polisen,  möta särskilda visitationszoner, sa Kristersson (M).

Ulf Kristersson talar vid Moderaternas arbetsstämma på Clarion Hotel Sea U i Helsingborg på lördagen.

”Kan drabba vem som helst”

Kristersson anser att det behövs dubbla straff för gängkriminella och att gängkriminella som är utländska medborgare ska utvisas.

Han säger att moderaterna även vill tillåta att vittnen i rättegångar ska tillåtas att vara anonyma.

– Einár kidnappades förra året, men ville inte  medverka i rättegången. Nu skulle han vittna i hovrätten, men mördarna hann  före. Och signalen till människor som har  utsatts för brott, eller bevittnat brott, är ju  helt förfärlig: du vittnar på egen risk, sa Ulf Kristersson.

– Det  som nu händer är ett hot mot hela den  svenska rättsstaten. Och lägger man ihop  de senaste årens skjutningar så råder det  inte längre någon tvekan: våldet kan  drabba vem som helst, var som helst, sa Kristersson i dagens tal.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Einár föll offer för det blodiga gängkriget

ÄMNEN I ARTIKELN

Ulf Kristersson

Moderaterna

Einár

Kriminalpolitik

Mord