Assistent gömde knark hos rullstolsburen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En 25-årig man döms till fängelse för vapenbrott och narkotikabrott. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
En 25-årig man döms till fängelse för vapenbrott och narkotikabrott. Arkivbild.

En man i 25-årsåldern döms till fängelse för innehav av stora mängder narkotika och automatvapen.

Narkotikan och vapnen gömde mannen hemma hos en rullstolsburen brukare som han arbetade som assistent till, rapporterar SVT.

Av en slump besökte polisen den rullstolsburne mannens lägenhet i juni i år då de kallats till platsen för ett misstänkt rån. I stället möttes polisen av cannabisdoft.

Inne i lägenheten påträffades den rullstolsburne och assistenten, tillika vänner, narkotikapåverkade med knark framme på köksbordet.

Därefter gjordes en husrannsakan, varpå polis hittade mer knark och vapen i lägenheten som assistenten förvarade bortom räckhåll från sin rullstolsburne vän.

Assistenten erkänner att narkotikan är hans. Men hävdar att han förvarade knarket åt andra, paketerade om det och förde det vidare.

I en bil med koppling till 25-åringen hittades mer narkotika och automatvapen. Han döms nu till fyra års fängelse för narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Den rullstolsburne brukaren får villkorlig dom och dagsböter för narkotikabrott. Det kan, enligt rätten, inte bevisas att han överhuvudtaget vetat om vilka mängder knark som förvarades i hans lägenhet.

Publicerad:

LÄS VIDARE