Efter inbrottsvågen – polisen släpper bilder

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Känner du igen någon av gärningspersonerna? Kontakta polisen på 11414.
Foto: Polisen
Känner du igen någon av gärningspersonerna? Kontakta polisen på 11414.

Nu väljer polisen att gå ut med bilder från ett av helgens många inbrottsförsök i hopp om att någon ska kunna känna igen gärningsmännen.

– Om man känner igen någon av dem vill vi att man kontaktar polisen på 11414, säger Jonas Eronen, presstalesperson för polisen.

En inbrottsvåg sköljer just nu över Uppsala län. Under förra helgen genomfördes inte mindre än 13 inbrott, vilket Aftonbladet tidigare har rapporterat om.

I Lövstalöt utanför Uppsala utsattes inte mindre än tre bostäder av inbrott, eller försök till inbrott, och i ett av fallen har de båda misstänkta inbrottstjuvarna fångats på film. Nu vill polisen ha hjälp från allmänheten att identifiera de båda männen.

– Inbrottsförsöket genomfördes vid 19-tiden i lördags, och vi har fått väldigt bra bilder på de båda misstänkta som dock blev avbrutna, säger Jonas Eronen, presstalesperson för polisen, som nu hoppas att någon ska känna igen personerna.

– Om man känner igen någon av dem vill vi att man kontaktar polisen på 11414.

Polisen söker samband mellan inbrotten

Foto: Polisen
Polisens presstalesperson, Jonas Eronen, hoppas på napp när videobilderna nu släpps.

De båda misstänkta gärningspersonerna är, trots att man inte lyckades ta sig in i villan, misstänkta för försök till grov stöld.

Polisen hoppas nu, genom att visa upp filmen, kunna hitta ett samband mellan flera av de inbrott som genomfördes i och omkring Lövstalöt den gångna helgen.

– Större delen av helgens inbrott har inträffat i bostadsområden i de norra delarna av Uppsala. Bland annat Vattholma, Björklinge, Löstalöt och Gamla Uppsala. Vi har redan lyckats säkra en del tekniska spår där vi väntar på analyssvar, förhoppningen är att vi ska kunna hitta något samband, fortsätter Jonas Eronen.

Vet ni varför inbrottsförsöket avbröts?
– Orsaken till varför de avbröt kan jag inte gå in på av olika anledningar, mer än att det berodde på grannsamverkan. De båda lämnade platsen snabbt.

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN