Smittades på virusfartyg – nu är de döda

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:

Två tidigare passagerare på kryssningsfartyget Diamond Princess har dött sedan de smittats av det nya coronaviruset, uppger myndighetskällor.

Foto: Eugene Hoshiko / TT NYHETSBYRÅN
En passagerare talar i telefon på fartyget under onsdagen.

Det handlar enligt japanska medier om en man och en kvinna i 80-årsåldern som blev de första dödsoffren från lyxkryssaren, där över 600 personer har testat positivt för viruset.

– De båda skickades till medicinska kliniker när de visade symtom. Jag är säker på att de fick bästa möjliga behandling, säger Japans hälsominister Katsunobu Kato.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT
Lyxkryssaren Diamond Princess har hållits isolerad i hamnen i Yokohama i Japan sedan början av februari. Arkivbild.

Diamond Princess har hållits isolerad i hamnen i Yokohama i Japan sedan början av februari. Men trots det har antalet smittade stadigt ökat och utgör det största klustret av konstaterade coronafall utanför Kina.

Samtidigt har friska passagerare börjat lämna båten. I onsdags klev 443 personer i land sedan de testat negativt för viruset och inte uppvisat några sjukdomssymtom under 14 dagar i karantän.

PODD Coronaviruset – det vet vi om utbrottet

I podden Aftonbladet Daily pratar vi återigen om coronaviruset. Vad har vi lärt oss en månad efter utbrottet? Gäst är Björn Olsen, infektionsprofessor vid Uppsala universitet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM