Misstänkt för dubbelmord i Norrköping släppt

En man greps och anhölls under torsdagen på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet utanför en nattklubb i Norrköping den 5 december.

Enligt uppgift till Aftonbladet är han medlem i nätverket No Surrender.

Mannen släpptes senare på torsdagskvällen men misstankarna kvarstår.

Polisen genomförde under torsdagsförmiddagen flera insatser i Örebro, däribland på en adress vid Järntorget.

Bilder från platsen visar beväpnad polis med skyddsutrustning. 

Vid lunchtid meddelade polisen i Norrköping att man tillsammans med polisen i Örebro genomfört husrannsakan på flera platser i Örebro.

Insatsstyrkan slår till.
Insatsstyrkan slår till.

Medlem i No Surrender

Insatsen ledde till att en man greps och anhölls misstänkt för dödskjutningen av två män utanför en nattklubb i centrala Norrköping i december.

– Personen är i 30-årsåldern, är från Örebro och är på sannolika skäl misstänkt för mord, säger kammaråklagare Karin Sandén som leder förundersökningen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen medlem i det kriminella nätverket No Surrender.

Släpptes fri

Några timmar senare, på torsdagskvällen, släpptes dock mannen fri.

- Efter att ha utfört ett antal utredningsåtgärder med anledning av frihetsberövandet så kunde jag konstatera att misstanken försvagats och vi kunde inte motivera ett frihetsberövande.  Personen är ännu inte avskriven från misstankarna, men ny bedömning i den frågan kommer göras inom kort, förklarar Karin Sandén.

Aftonbladet har tidigare berättat att skjutningen misstänks ha kopplingar till nätverket då en av de ihjälskjutna männen ska ha haft en ledande position nätverket och kom ut från fängelset en månad innan dödskjutningen.

Även den andra mannen har ett kriminellt förflutet och är tidigare dömd för brott.

PODD Mc-gängens roll i nya konflikterna

I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily pratar vi om de uppmärksammade dåden i Norrköping, Linköping och Örebro och frågar oss om det är en del av ett nytt mc-krig i regionen. Gäst i podden är Oisin Cantwell.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE