Björnar

Björnungen Aida tog skydd i by – överlevde mirakulöst

Av: 

Nicole Gustafsson

NYHETER

Familjen Becar fick ett oväntat besök i slutet på maj då en tunn och undernärd föräldralös björnunge kom till deras by i Bosnien. Björnungen, som fått namnet Aida, har nu växt till sig och överlevt mirakulöst.

Den lilla björnungen dök upp i den bosniska byn Gunjani i slutet på maj. Då var ungen bara två månader och undernärd. Många bybor ville ha bort björnen, men familjen Becar beslutade sig för att ta han om den, något Aftonbladet tidigare rapporterat om.

– När vi såg henne första gången kunde hon inte gå ordentligt och var nog utsvulten. Jag gav henne lite mjölk och tog med henne hit, sa Sija Becar då till nyhetsbyrån Reuters.

Om björnungen skulle överleva var högst tveksamt. Men idag har Aida, som hon döpts till, återhämtat sig och väger fem gånger så mycket som när man hittade henne.

Ska få bo tillsammans med björnar på zoo

Man tror att Aida tagit skydd i byn efter att hennes mamma blivit skjuten av tjuvjägare. Efter att ha varit hos familjen Becar har Aida nu fått ett nytt hem på Sarajevo Zoo.

Aida älskar grönsaker och är lika klumpig som när man hittade henne då hon fortfarande råkar välta ut sina skålar med mat och mjölk.

När Aida är fullt återställd ska hon ansluta sig till två andra björnhonor i en större inhägnad.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

Föräldralös björnunge får skydd i bosnisk by

ÄMNEN I ARTIKELN

Björnar

Bosnien och Hercegovina

Djur & natur