Uppsala

Rekordhöga bostadspriser i Uppsala efter semestertider

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Juli brukar inte vara en särskilt het försäljningsmånad.

Men i coronakrisens och hemesterns spår passade fler än vanligt på att sälja bostaden – och priserna steg för både villor och bostadsrätter, enligt Valueguards boprisindex.

I juli steg villapriserna med 1,1 procent och bostadsrättspriserna med 2,7 procent.
I juli steg villapriserna med 1,1 procent och bostadsrättspriserna med 2,7 procent.

Färre personer sålde sin bostad i juli än i juni. Vilket inte är så konstigt. Det är inte så många som vill sälja eller köpa under den populäraste semstermånaden. Men i år var det fler än vanligt som gick mot strömmen.

– Årets juli är något av en rekordmånad, både vad gäller antalet bostäder som sålts under perioden och vad gäller priserna som fortsatte upp för tredje månaden i rad. Trenden verkar hålla i sig under augusti också, med många och välbesökta visningar, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv, i ett pressmeddelande.

Villa- och lägenhetspriser rusar

Antalet bostadsrätter på marknaden var också högre än föregående år. I år kunde spekulanter spana in 785 bostadsrätter, vilket kan jämföras med 731 förra året. Antalet villor var dock något färre. I juli låg 102 ute till försäljning vilket är 19 färre än i fjol.

Priserna steg med 1,1 procent för villor och 2,7 procent för bostadsrätter, enligt Valueguards boprisindex som tagits fram på uppdrag av Widerlöv & Co.

De senaste tolv månaderna har villapriserna stigit med 8 procent och bostadsrättspriserna med 4,1 procent i Uppsala.

Snittpriset för en villa i kommunen är 4 424 000 kronor just nu, enligt Mäklarstatistik. Det motsvarar ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 34 649 kronor, baserat på 225 försäljningar de senaste tre månaderna.

Snittpriset för en bostadsrätt är 2 290 000 kronor. Det motsvarar ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 39 692 kronor, baserat på 1 137 försäljningar.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

"Som bostadssökande tjej får man räkna med sexuella inviter"

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Bostadsmarknad