Politiker skänker arvoden till vårdpersonal

TT

Publicerad 2020-06-18

Brommas politiker avstår sina mötesarvoden resten av året. Pengarna, ungefär 100 000 kronor, ska gå till personal inom välfärden. Arkivbild.

Brommas politiker avstår sina mötesarvoden resten av året. Pengarna, ungefär 100 000 kronor, ska gå till personal inom välfärden. Samtliga partier i Bromma stadsdelsnämnd är överens om beslutet, men hur pengarna ska användas är ännu inte beslutat.

– Hur de ska användas vill vi ska bestämmas tillsammans med den personal som berörs, säger Johan Paccamonti (M), stadsdelsnämndens ordförande, till Mitt i.

Initiativet välkomnas av Kommunal, som hoppas få vara delaktigt i beslutet om hur pengarna till fackförbundets medlemmar nyttjas.

– Det är klart att de skulle uppskatta att få göra något roligt tillsammans, att få komma bort från arbetet en stund. Det är tufft och slitigt nu. Samtidigt finns en frustration om att arbetet även ska märkas på lönen, men just det här skulle bli en otroligt liten summa per person, säger Laila Bergmark, förhandlingsansvarig på Kommunal i Bromma, till tidningen.