Terrorbomberna i Sri Lanka

Löfven fördömer attackerna i Sri Lanka

Av: 

TT

En polis inspekterar skadorna på hotellet Shangri-la i Colombo.
En polis inspekterar skadorna på hotellet Shangri-la i Colombo.

NYHETER

Runt om i världen har terrordåden i Sri Lanka väckt fasa och fördömanden. Sveriges statsminister Stefan Löfven sänder sina kondoleanser till Sri Lankas invånare.

"Jag fördömer kraftigt de förfärliga terrorattackerna i Sri Lanka, riktade mot oskyldiga människor som firar påskdagen i sina kyrkor liksom på flera hotell", skriver Stefan Löfven på Twitter.

Våra tankar är med offren och deras närmaste", fortsätter han.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker skriver på Twitter att han med fasa och sorg har tagit del av rapporterna om bombdåden på Sri Lanka "som har kostat så många människor livet". Han tillägger att EU står redo att bistå med hjälp.

Storbritanniens premiärminister Theresa May skriver på Twitter att hon hyser djup medkänsla med alla berörda i denna tragiska händelse. "Vi måste stå enade för att se till att ingen ska behöva känna fruktan när de utövar sin tro", fortsätter hon.

Även statschefer i närområdet fördömer bombdåden. Indiens premiärminister Narendra Modi skriver, även han på Twitter, att det inte "finns någon plats för den här typen av barbari i vår region. Indien står sida vid sida med Sri Lanka. Mina tankar går till de drabbade familjerna och mina böner till de skadade."

Samma budskap kommer från Modis motsvarighet i Pakistan, Imran Khan: "Mina djupaste kondoleanser går till våra bröder i Sri Lanka. Pakistan står helt och hållet bakom Sri Lanka i sorgen."

ANNONS

Skynda fynda damkläder– lagerflytt! 20% REA PÅ ALLT FRÅN CELLBES!

Extern länk från Cellbes

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Trots IS nederlag är terrorn ännu vardag

ÄMNEN I ARTIKELN

Terrorbomberna i Sri Lanka

Stefan Löfven