Elvis Presley

Kjell-Elvis ska slå världsrekord – uppträder i 50 timmar

Av: 

Sophie Tanha

NYHETER

Till vardags går han under namnet Kjell Henning Bjørnstad.

Men från torsdagsmorgonen till lördag förmiddag uppträder han som Kjell-Elvis.

I hela 50 timmar showar han på en bar i Oslo i hopp om att slå världsrekord i Elvis-uppträdande.

Genom att sjunga Elvis-låtar i 50 timmar ska ta tillbaka världsrekordet i Guinness rekordbok som han tog 2003, men förlorade redan året därpå till tyska Thomas Gäthje som uppträdde drygt 43 timmar.

– Jag mår mycket bra, men jag är sliten. Stämbanden är slitna, men jag ska klara det! säger Kjell-Elvis till Aftonbladet efter 34 timmars show.

Svårt att gå på toa

Under en pratstund mellan låtarna svarade Kjell-Elvis dessutom på frågan om hur han löser sina toalettbestyr under maratonuppträdandet.

– Ja, du ser den här dräkten jag har på mig.... Jag måste ta av mig bältet, sen måste jag dra ner hela dragkedjan, och sen måste det gå fort för att jag ska få av mig den. Ibland när jag är svettig så kan det vara svårt. Men som tur är har det inte skett någon olycka ännu, säger han.

Då var han 35 år och spelade först 26 timmar och fyra minuter - ett rekord han själv tangerade samma år med att uppträda 40 timmar i sträck.

Nu är han 52 år och är fast besluten att klara 50 timmar på scen.

Tidigare rekord som Kjell-Elvis nu försöker slå ligger på drygt 43 timmar och togs av tyska Elvisfantasten Thomas Gäthje för 16 år sedan.

Kjell Elvis försöker slå världsrekord i Elvis-uppträdande.

”Jag ger mig inte”

Kjell Henning Bjørnstad, som han heter när Elvisdräkten åkt av, har varit ett stort fan av Elvis under större delen av sitt liv. Han har till och med plastikopererat sig för att likna sin idol.

Klockan tio på lördagsmorgonen har Kjell-Elvis nått sitt mål med 50 timmars show. Men redan strax efter klockan tre i natt kommer han ha slagit sin tyska konkurrents rekord och kan återigen titulera sig som världsmästare i Elvismaraton. Sista låten blir An American Trilogy.

– Jag ger mig inte klockan tre i natt. Då har jag slagit rekordet, men jag ger mig inte förrän jag sjungit i 50 timmar, 50 minuter och 50 sekunder, säger Kjell-Elvis.

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Elvis Presley

Oslo

Guinness rekordbok