Dramaten

Skådespelarna tysta efter nytt krismöte på Dramaten

Av: 

Klas Widestrand

NYHETER

Facket höll på onsdagseftermiddagen ett möte med sina medlemmar på Dramaten efter den senaste tidens kriser.

Efter mötet vill inga skådespelare svara på frågor.

Mötet sker i en tid som präglas av den oro och turbulens som följt efter SVT-dokumentären ”Josefin Nilsson - Älska mig för den jag är” från K Special. Och stämningen ska ha varit tryckt, uppger källor för Aftonbladet.

Inga skådespelare ville svara på frågor efteråt. Många, däribland Johan Ulveson och Ingela Olsson, försvann hastigt iväg via Dramatens personalingång.

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns det skådespelare på Dramaten som hotar med strejk. Men att en strejk skulle vara nära förestående tillbakavisas av Teaterförbundets ordförande Simon Norrthon.

– Nej så är det inte, varför skulle vi strejka?, säger han till Aftonbladet kort efter att mötet avslutats.

– Vi pratade om den uppkomna situationen, att det råder kris på teatern. Teatern befinner sig under stort tryck utifrån och man är orolig för hur ledningen ska hantera det här.

Inte nöjd

Efter krismötet förra veckan, där ett 60-tal personer medverkade, sa Simon Norrthon att han inte var nöjd med de svar som ledningen för teatern givit för hur man ska göra för att komma till rätta med den oro som finns hos personalen.

Har ni fått något besked från ledningen huruvida de kommer att presentera några fler förslag på åtgärder?

– Nej, det enda som jag har nåtts av, det är att vice vd (Maria Groop Russel) har tagit över vd:s (Eirik Stubø) arbetsuppgifter vad gäller arbetsmiljö, ekonomi och hr.

– Men hur man ska hantera de frågor gällande de fall vi har haft eller hur man ska skapa en trygg arbetsmiljö, där är det är en bit kvar skulle jag säga.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Dramaten

Simon Norrthon

Eirik Stubø

AB Voice