Guillou och Skarp isolerade – efter misstänkt corona

Ann-Marie Skarp: Vet bara att jag är dålig

Förläggaren Ann-Marie Skarp, gift med Jan Guillou, kan ha drabbats av det nya coronaviruset.

Hon insjuknade i helgen och efter läkares inrådan är hon nu isolerad i hemmet.

– Det enda vi vet är att jag fick feber, hosta och lite övriga symtom som tyder helt och hållet på det, säger hon.

Ann-Marie Skarp och Jan Guillou.
Ann-Marie Skarp och Jan Guillou.

I helgen var författaren Jan Guillou, 76, och förläggaren Ann-Marie Skarp, 68, i den stuga norr om Stockholm som Jan använder som skrivarstuga sedan många år. Där började Ann-Marie Skarp må dåligt och Jan Guillou skjutsade henne därför tillbaka in till stan.

På läkares inrådan skulle hon isolera sig i parets våning på Östermalm och ta kontakt med vården om symtomen förvärrades.

”Vet bara att jag är dålig”

Något test har inte gjorts om det verkligen är covid-19 som Ann-Marie Skarp drabbats av, men hon befarar det.

– Jag har inte varit på något test så jag kan inte säga om det är det till hundra procent. Jag vet bara att jag är dålig. Jag har inte kommit längre än så, säger hon.

– Jag ligger bara hemma, försöker få ner febern, känna efter dag för dag och förhoppningsvis komma i rätt riktning, säger Ann-Marie Skarp.

”Vore ju förargligt nu när jag har 125 sidor kvar”

Tills vidare blir hon kvar i Stockholm och Jan Guillou vistas i skrivarstugan.

– Ann-Marie är sjuk i stan och hanterar det i sin ensamhet så länge hon inte blir akut jättedålig och måste söka hjälp. Jag är isolerad på landet som jag alltid är så här års. Det har jag varit de senaste 20 åren vid den här tiden. Jag har det som skrivperiod och då träffar jag inga människor, säger Jan Guillou.

Så lämpligt.

– Det var lägligt, ja. Jag förlorar ingenting på min isolering, säger han.

Men du fick ändå skjutsa Ann-Marie till stan?

– Ja, så frågan är om hon har smittat mig och hittills finns ingen indikation på det. Genomsnittstiden lär vara fem dagar och det är väl ungefär vad som har gått nu. Så vi får väl se.

Är du orolig?

– Man kan ju inte veta, förutom att jag är i en riskgrupp på grund av min ålder och mitt kön. Gamla gubbar dör mest, som bekant. Och det vore ju förargligt nu när jag har 125 sidor kvar på tio romaner, säger Jan Guillou.

 

PODD Corona - oron för en andra våg ökar

I delar av Asien stålsätter man sig nu för en andra virusvåg, men - vad är det som förklarar att de här länderna nu drabbas igen - och vad kan vi lära av det? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst är Jan Albert.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE