Fem coronanyheter torsdagen den 2 april

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Coronasmitta på många äldreboenden, ”mystiske tysken” om tallen Tegnell och Bianca Ingrosso om smärtorna av misstänkta coronan.

Här är fem nyheter om coronaviruset den 456567 2 april.

● Tegnell erkänner misslyckande: Väldigt olyckligt

Över 90 kommuner har haft, eller misstänks ha haft, coronasmitta på sina äldreboenden. Bara i Stockholm finns hundratals konstaterade fall. Statsepidemiolog Anders Tegnell erkänner att det är ett misslyckande.

– Det är väldigt olyckligt, säger han till Sveriges Radios Eko-redaktion.


● 43 nya dödsfall

43 personer i Sverige har dött i covid-19 under det senaste dygnet. Samtidigt har ytterligare 519 personer bekräftats vara smittade av coronaviruset.

– Det är det mesta vi haft under något dygn, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.


● Sveriges strategi chockar England

Sveriges coronastrategi med öppna skolor, restauranger och gym väcker stor uppmärksamhet utomlands. ”Går Sverige mot en katastrof?” undrar brittiska tidningen Daily Mail i en stort uppslagen kolumn.

Artikeln har fått flera tusen kommentarer och väckt både beundran och bestörtning bland engelsmännen.


● ”Mystiska tysken” om Tegnell: Som en tall i stormen

Han beskrivs som ”den mystiska tysken”. Varje dag dyker han upp med sin fråga på Folkhälsomyndighetens presskonferenser. Den kan sammanfattas:

Vad håller ni i Sverige på med?


● Bianca Ingrosso om misstänkta coronan

Mystiska smärtor har plågat Bianca Ingrosso och pojkvännen Phillipe Cohen. I en ny vlogg berättar hon om tiden i hemkarantän och vilka symtom de haft.

– Vi har inte fått testa oss för corona, men jag är nog ganska säker på att det är just det vi har eftersom varken jag eller Phillipe blir sjuka, säger hon i videon.


Publicerad: