Örsundsbro

Sötchocken – hunden Håkan blir frimärke

Av: 

Magnus Jansson Klarin

Håkan, som har fått sitt namn efter artisten Håkan Hellström, är av rasen Bichon havanais.
Håkan, som har fått sitt namn efter artisten Håkan Hellström, är av rasen Bichon havanais.

NYHETER

I konkurrens med 30 000 andra blev till slut Håkan från Örsundsbro en av vinnarna som i sommar kommer att pryda Postnords frimärken.

– Nu får vi väl börja skicka en massa skrytbrev, säger Fredrik Rickling, husse till Håkan som han äger tillsammans med matte, Matilda Ericson.

Hunden Håkan från Örsundsbro, som är av rasen Bichon havanais, är en av totalt fem hundar som valts ut att bli frimärke i sommar, vilket SVT Uppsala tidigare har rapporterat om.

Det är Postnord som ligger bakom tävlingen där totalt 30 000 hundar fanns med från början.

– Min sambo Matilda, som har ett konto på Instagram med en hel del följare, brukar få väldigt många kommentarer när hon lägger ut bilder på Håkan, och visst har han ett väldigt speciellt utseende, säger Fredrik Rickling, husse till Håkan som han äger tillsammans med matte, Matilda Ericson.

Håkans ”farbror”, Joacim Rickling, som var med i Bonde söker fru 2017.

Känd från Bonde söker fru

För hunden Håkan är det inte första gången som han har hamnat i rampljuset och skapat rubriker.

– Min bror Joacim var med i Bonde söker fru för några år sedan, och då var Håkan med och syntes en del i tv, och efter det här har både radio, tv och tidningar hört av sig Han börjar bli riktigt känd nu, Håkan, skrattar Fredrik Rickling.

Varför blev det just Håkan?
– Det var i samband med att vi skulle hämta honom i Emmaboda för fyra år sedan. Det var den 2 april, vilket också är Håkan Hellströms födelsedag, och då blev det Håkan.

Juryns motivering till de nya frimärksmodellerna

”Håkans underbara uppsyn charmade samtliga jurymedlemmar. En liten och udda ras som både är tillgiven, lekfull och något av en clown. Trots sin lilla storlek har han alltid stor koll på sin omgivning.”, lyder motiveringen från tävlingsjury som bestod av Postnords frimärksråd och representanter från Svenska Kennelklubben.

Postnords nya frimärke, där Håkan alltså är en av de nya modellerna, släpps i butikerna den 27 augusti 2020.

Kommer ni att skicka mer post i sommar nu?
– Jag ska väl erkänna att vi inte skickar så mycket brev. Men nu får vi väl börja skicka en massa skrytbrev där innehållet inte är lika viktigt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommardeal - Prova BookBeat gratis i en månad!

BookBeat

Publisert:

LÄS VIDARE

Försäljning av Gottsunda centrum pausas

ÄMNEN I ARTIKELN

Örsundsbro

Hundar

Filateli (frimärkssamlande)

Uppsala

Postnord

Sötchock