Militär bevakar coronaregler i Indonesien

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Binsar Bakkara/AP/TT
En pojke passerar en desinficeringsstation vid en moské i Medan i den indonesiska provinsen Sumatera Utara.

Indonesiens militär har gett hundratusentals soldater och poliser i uppgift att bevaka så att regler om att bära munskydd och hålla avstånd följs efter rapporter om att många struntar i restriktionerna.

– Vi vill se till så att folk kan fortsätta med sina sysselsättningar och samtidigt skydda sig från covid-19, säger överbefälhavare Hadi Tjahjanto.

Totalt sätts 340 000 soldater och poliser in på strategiskt valda platser i provinserna Jakarta, Jawa Barat, Gorontalo och Sumatera Barat, enligt överbefälhavaren. De kommer bland annat att kontrollera köpcentra, där antalet besökare begränsas.

Insatsen kommer efter uppmärksamhet kring trängsel som uppstått vid marknader i och omkring huvudstaden Jakarta då många ville göra inköp inför firandet av den islamiska högtiden id al-fitr.

Indonesien, världens fjärde mest folkrika land, har hittills rapporterat 22 750 fall av coronasmitta och 1 391 dödsfall.

PODD Coronakritiken mot WHO – det handlar den om

Världshälsoorganisationen WHO har stått i krisens centrum sedan coronavirusutbrottet var ett faktum. Organisationen har kritiserats och hamnat i öppen konflikt med USA och Donald Trump. Vad handlar kritiken om - och hur påverkar det vårt sätt att hantera pandemin? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE