Här begravs danska miljardärens barn

Förlorade tre av sina fyra barn i terrorattentatet i Sri Lanka

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Den danske miljardären Anders Holch Povlsen och hans fru Anne förlorade tre av sina fyra barn i terrorattentatet i Sri Lanka. Under lördagen begravdes Alma, 15, Agnes, 12, och Alfred, 5.

”Ett vackert och hjärtslitande ögonblick” skriver danska BT.

Det var under påskdagen som Sri Lanka skakades av ett terrordåd där över 250 personer dog. Bland offren fanns tre danska barn – Alma, 15, Agnes, 12, och Alfred, 5, barn till den kände miljardären Anders Holch Povlsen.

Under lördagseftermiddagen fylldes Århus domkyrka av tusentals människor som kommit för att för att hedra och sörja barnen.

Statsministern Lars Løkke Rasmussen och andra ministrar och representanter för det offentliga Danmark var på plats. Även den danska kronprinsfamiljen närvarade för att visa sitt stöd och uttrycka sin sorg.

1 av 3 | Foto: Mads Claus Rasmussen / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Vackert och hjärtslitande”

Den danska kronprinsen Frederik och kronprinsessan Mary hade tagit med sig sina fyra barn Christian, 13, och Isabella, 12, samt åttaåriga tvillingarna Vincent och Josephine. Familjerna ska ha varit nära vänner och barnen kamrater.

Kistorna var dekorerade i hortensia i blått och rosa samt med bilder på barnen. När de bars ut ur kyrkan hade ballonger knutits fast på femårige Alfreds kista. Tioåriga Astrid gick fram till lillebrors kista och knäppte loss knippet och sedan följde alla ballongerna som fördes bort av vinden.

Av respekt för familjens önskningar befann sig inga medier i kyrkan under själva ceremonin och rapporterade istället utifrån.

”Ett vackert och hjärtslitande ögonblick” skriver tidningen BT.

Publicerad:

LÄS VIDARE