Upprepade bajs-sabotage tvingar badhus hålla stängt

avNicole Gustafsson

NYHETER

Det började redan under midsommarhelgen.

Badet Fjärran Höjder i Gävle hittade bajs i en av sina pooler och var tvungna att stänga verksamheten. Samma sak inträffade igen – ytterligare två gånger. Nu har badhuset anmält händelsen till polisen.

– Så här kan vi ju inte ha det, säger Johanna Thorsell som är enhetschef på badhuset till Gefle Dagblad.

Badhuset Fjärran Höjder i Gävle har både barn- och vuxenbassänger. Ibland sker olyckor som inkluderar kroppsvätskor, men på senaste tiden har det förekommit oftare än vad det brukar gör, något som Gefle Dagblad rapporterat om.

Under midsommarhelgen tvingades badhuset hålla stängt på grund av att någon bajsat i bassängvattnet. Nu har badhuset drabbats igen – av samma sak.

Det var i söndags som någon bajsade i poolen för andra gången. Badhuset stängdes under måndagen och öppnade igen på tisdagen. Men det skulle bara dröja till onsdagen innan samma sak hände igen. Nu har badhuset polisanmält händelsen då de anar sabotage.

”Ovanlig anmälan”

Att tre bajs-incidenter skett underkort tid är vad som fått badhuset att ana att någon med flit vill förstöra deras verksamhet. Men en polisanmälan om bajs hör inte till vanligheterna direkt.

– Polisen tyckte det var en väldigt ovanlig anmälan och ja, det är det väl, säger enhetschefen Johanna Thorsell till tidningen.

Nu är poolerna på Fjärran Höjde stängda. Badhuset hoppas kunna öppna igen under fredagen, men allt beror på hur vattenproverna ser ut.

ARTIKELN HANDLAR OM