Rektorn rakade av sig håret – för att få tyst på mobbarna

avMalin Wigen

1 av 2

Sjätteklassaren Jackson, från USA; rakade av sig håret för att stötta sin cancersjuke morfar – i skolan fick han sedan motta elaka kommentarer. Det var då som rektorn bestämde sig för att agera, skriver lokala tv-kanalen Ozarks First.

Jackson Johnston går i sjätte klass i en grundskola i Iowa i USA. Förra söndagen rakade han av sig allt sitt hår – vilket inte togs emot väl av de andra eleverna när han gick till skolan på måndagsmorgonen. Det var många som fällde elaka kommentarer. En sa att det såg ut som att han hade cancer.

– Jag sa då att det faktiskt inte var jag som hade cancer. Utan att jag rakat mig för att min morfar har det, säger Jackson till Ozarks First.

Jacksons morfar lider nämligen av en ovanlig form av cancer. Han har inte tappat sitt hår än men Jackson ville överraska honom innan det händer. Något som gjorde hans mamma väldigt stolt.

– Han överraskade honom och sa: ”Hej morfar, jag tänkte att vi skulle starta en ny klubb, berättar Jacksons mamma Amber Johnston till Ozarks First.

”Det betyder mycket”

När skolans rektor Tim Hadley fick höra vad Jackson utsatts för bestämde han sig för att agera. Han såg två alternativ – antingen att ta sig ett snack med personerna som utsatt Jackson för detta eller prova ett helt annat tillvägagångssätt – vilket han gjorde.

Rektorn bad Jacksons mamma skicka med Jackson en rakningsapparat. På tisdagen samlade han eleverna i skolan och bad Jackson att komma fram till honom. Sen bad han Jackson att raka av håret på honom – framför allas ögon. Tim som själv har haft anhöriga som har haft cancer kan relatera till den unga pojken.

– Jag vet så många som har gått igenom det Jackson går igenom. Att vara så ung och få veta att en familjemedlem har en sjukdom som kan vara livshotande är svårt att hantera, säger rektorn till Ozarks First.

Händelsen har öppnat upp en dialog mellan skolan och samhället, enligt rektorn. Flera pratar nu om hur viktigt det är att stötta och visa respekt för varandra.

– Det här har skänkt vår familj en massa hopp och glädje när saker och ting inte har varit så bra på den senaste tiden. Det betyder mycket, säger Jackson och fortsätter:

– Han är förmodligen världens bästa rektor.

För fler liknande historier – följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Iowa

Cancer