Visning i läkarens skräckbunker

Publicerad 2017-01-22

Nu säljs gården med den specialbyggda bunker där en kvinna spärrades in efter att ha rövats bort av en psykiskt sjuk läkare. Mäklaren säger att det finns många spekulanter.

En psykiskt sjuk läkare rövade bort en ung kvinna och spärrade in henne i en specialbyggd bunker. Nu säljs gården och mäklaren hade visning på söndagen.

Det var i september 2015 som en läkare drogade ned en ung kvinna med preparerade jordgubbar och låste in henne i en ljus- och ljudisolerad bunker han byggt på sin gård i nordöstra Skåne. Mannen dömdes senare till åtta års fängelse för människorov. Nu ska gården med bunkern säljas och på söndagen var det visning.

– Jag har informerat om fastighetens historia. Det är några som dragit sig tillbaks men jag tror att fastigheten blir såld, säger mäklaren Rune Johansson till Kvällsposten.

15–20 spekulanter

Enligt Johansson finns 15–20 intresserade spekulanter. Det finns dock ett juridiskt förbehåll om själva bunkerbyggnadens öde, tingsrätten ska i februari ge besked om den måste rivas.

Läkarens plan ska ha varit att hålla kvinnan fången i flera år, som flickvän och framtida sexpartner. Efter en knapp vecka av skräck och ångest blev hon utsläppt och körd till en polisstation i Stockholm där mannen greps.

I tingsrätten dömdes mannen till tio års fängelse men hovrätten sänkte straffet till åtta år med hänvisning till mannens psykiska störning.

”Det var den perfekta flickvännen, det var så han
resonerade”