Norge

Någon har målat – på Anders stackars får

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

NYHETER

När bonden Anders skulle morgonmata sina djur fick han ett samtal från sin pappa. Han berättade att någon attackerat djuren – med sprejfärg.

– Det känns som att polisen tar det här på allvar, säger han till NRK.

När Anders Nilsen gick ut på morgonen för att mata sina djur i Lofoten i Norge möttes han av en obehaglig överraskning. Hans pappa ringde och berättade att någon hade gått till attack med sprejfärg – och att fåren var täckta av graffiti.

Fåren är fria att gå som de vill, men brukar sova inne. Anders tror att någon tagit sig in i ladan för att måla fåren.

– Antagligen har någon kommit in där och sedan pressat den äldsta fåret mot ett hörn. Väggarna var det också färg på, säger han till NRK.

Ekonomisk förlust

Anders skrev ett Facebookinlägg om händelsen, som blivit oerhört delat. Många upprörs över hur vandalerna kunnat bete sig såhär mot Anders får. I kommentarsfältet får han stöd – samtidigt som personer är rasande mot brottslingarna bakom gärningen.

– När alla hade får på gårdarna var folk mer upplysta om hur man uppför sig inför djur. Det är annorlunda nu, säger Anders.

Anders blir av med en del pengar efter fårattacken – en hel del ull blir omöjlig att sälja. Han har polisanmält saken, och polisen Dag Sture Ström bekräftar för NRK att det finns en person som är misstänkt för fårattacken.

Anders säger att han fått positiva signaler från polisen.

– Det känns som att de tar det här på allvar, säger han.

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Norge

Djur & natur