Brand i centrala Jönköping – kraftig rökutveckling

NYHETER

Det brinner i en avfallsanläggning i centrala Jönköping. Räddningstjänsten är på plats och arbetar med att släcka branden.

– Det är en wellpappshög som brinner inne på en återvinningsanläggning, säger Kenneth Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping. 

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD

Det brinner i en wellpappshög på en återvinningsanläggning i Jönköping. Räddningstjänst och polis är på plats.

– Om man blir störd av branden ska man gå inomhus, säger Kenneth Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Ica Maxi och flera mindre butiker i närheten utrymdes under förmiddagen.

– Det är en wellpappshög som brinner inne på en återvinningsanläggning, säger Kenneth Hermansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping. 

”Mycket mörk rök”

Martin Solaja blev vittne till branden.

– Det var mycket mörk rök. Det blåser ganska friskt ute så det är mycket rök nu över delar av Jönköping och det ligger som en dimma kan man säga, säger Martin Solaja.

Störningar i trafiken

Branden påverkar trafiken i området kring Ica Maxi. Polisen har blockerat infarten till butiken och en närliggande rondell påverkas.

Vid 13-tiden på dagen uppger räddningstjänsten att branden är under kontroll. Ica Maxi och andra butiker i närheten har öppnat igen och trafiken är inte längre begränsad.

– Det är betydligt lugnare nu. Vi har begränsat branden och avgränsat den och nu håller vi på med eftersläckning. Det är fortfarande rök i området och vi uppmanar folk att gå inomhus om de berörs av röken, säger Göran Melin biträdande räddningschef vid räddningstjänsten Jönköping.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder