Tatuerade sitt namn i sambos underliv

I fem års tid misshandlade en 25-årig Umeåbo sin sambo.

Bland annat ska han ha tatuerat henne i underlivet.

Nu åtalas mannen på sammanlagt 17 åtalspunkter för grov kvinnofridskränkning. 25-åringen ska också enligt åtalet ha slagit henne med tillhyggen som en kvast, en gardinstång och en yxa, skriver lokala medier.

Misshandeln började strax efter att paret flyttade ihop i en lägenhet i Umeå 2004. Med tiden blev våldsamheterna allt grövre. Mannen slog och sparkade med de tillhyggen som fanns till hands. När han skaffade sig tatueringsutrustning ristade han, mot sambos vilja, in sitt namn och personnummer i hennes underliv. Vid ett annat tillfälle tatuerade han sitt andra namn på hennes rygg, skriver Västerbottens–Kuriren.

17 åtalspunkter

Samma år som de flyttade ihop slog han henne med ett hårt slag i pannan. När såret började läka karvade han upp det med en gaffel.

Han har dessutom tvingat i henne sin medicin, narkotiska preparat, för att hon skulle orka vara vaken den tiden på dygnet när han var det.

Dagen innan kvinnan lämnade honom slog han henne upprepade gånger med en yxas trubbiga del på höfter och ben.

Åklagaren Andreas Bogseth sammanfattade misshandeln i totalt 17 punkter. I polisförhören har den 25-årige mannen sagt att han har ADHD och kan bli förbannad för små saker– och då blir han våldsam. Han har gett vissa medgivanden, erkänt att han och sambon bråkat, men att han inte kommer ihog varför eller själva händelseförloppet.

Publisert: