Nyheter

”Jag har strypt henne”

Av: 

Claes Petersson

hotade med självmord Trumfkortet mot 33-åringen är ett inspelat telefonsamtal till SOS Alarm och enligt uppgifter till Aftonbladet ska han då ha sagt att han strypt Erika Eriksson.
hotade med självmord Trumfkortet mot 33-åringen är ett inspelat telefonsamtal till SOS Alarm och enligt uppgifter till Aftonbladet ska han då ha sagt att han strypt Erika Eriksson.

NYHETER

Klockan sju i söndags morse ringde 33-åringen till 112.

– Jag har strypt henne.

Nu är mannen häktad för mordet på Erika Eriksson.

Mördad Erika Eriksson hittades död tidigt i söndags morse.

Dold under två stora vinterjackor gjorde 33-åringen i går eftermiddag entré i sal 13 i Solna tingsrätt.

När han satt sig framför häktningsdomaren tittade han försiktigt ut från sitt skydd av tyg. Ett blekt och orakat ansikte tittade fram, stundtals begravt i händerna.

”Mår dåligt”

30 minuter senare var mannen häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Erika Eriksson, 27.

Kammaråklagare Christina Voigt bekräftade i går Aftonbladets uppgifter om att 33-åringen gjort vissa medgivanden, att han hotat med självmord och att han därför finns på en rättspsykiatrisk avdelning.

– Han är förkrossad och mår fruktansvärt dåligt.

Minns inget

Polisen trumfkort är ett inspelat telefonsamtal tidigt i söndags morse. Då ringde 33-åringen själv till SOS Alarm. Enligt Aftonbladets uppgifter ska han ha sagt att han strypt Erika Eriksson.

– Han har gjort vissa medgivanden om vad som har hänt i lägenheten. De uppgifter han lämnade då stöds av de skador som fanns på kvinnan, säger Voigt.

Nu, i efterhand, säger 33-åringen att han inte minns något av händelserna i kvinnans lägenhet i Spånga. Han var för berusad.

Polisens bevisning bedöms som stark och inte ens försvarsadvokaten Tobias Fälth kunde invända mot häktningen:

– Det är inte oväntat. Med det som presenterats kan jag i detta skede förstå att de anser att han ska häktas på sannolika skäl.

Födelsedagsfest

Fälth vill dock inte säga om hans klient erkänner eller nekar till brott.

33-åringen och Erika Eriksson träffades genom datorspelet World of warcraft och hennes död föregicks av en födelsedagsfest med deltagare från spelet.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: