Nyheter

”Jag är rädd för mina barns säkerhet”

Av: 

David Nannini Nilsson

Erik Wiman

NYHETER

UD: Vi ska försöka klarlägga

Oroligheterna på Guadeloupe eskalerar. Bilar och byggnader har satts i brand och en politisk ledare uppger för AP att ett uppror är nära.

Mitt i kaoset sitter Anders från Sverige med sin familj.

– Jag börjar frukta för min familjs säkerhet, säger han.

Den två veckor långa semestern på paradisön Guadeloupe har de senaste dagarna förvandlats till ovisshet och rädsla för svenske Anders.

Guadeloupe, ett franskt departement i Västindien, skakas av våldsamma upplopp.

Bilar och byggnader har satts i brand och franska medier varnar för att ett upplopp är nära. Under gårdagen stängdes den internationella flygplatsen och demonstranter drabbade samman med polis.

Skottlossning

– Det har förekommit skottlossning, berättar svenske Anders som är på Guadeloupe tillsammans med sin fru, sin mamma och sina tre barn.

Knappt fyra veckor av strejker och demonstrationer för lägre priser och högre löner har lett till att tusentals turister flytt ön eller ändrat sina bokningar, skriver AP.

Men nu tillåts inte längre turisterna att ta sig från sina hotell till flygplatsen. Researrangörerna kan inte garantera säkerheten.

Maten tar slut

– En enda förlupen kula skulle kunna skada min familj, säger Anders.

Nu har matleveranserna slutat att fungera och på hotellet börjar livsmedlen så smått att sina.

– Det fanns ingen smör och mjölk till frukosten i morse. Personalen försöker att upprätthålla skenet av att det här är ett semesterparadis, men nu börjar jag bli riktigt rädd och vill bara komma härifrån.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu att köpa hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter