Kvinna dömd till fängelse för mord

NYHETER

Knivhögg mannen när han var berusad

En 56-årig kvinna från Tingsrydstrakten får tio års fängelse för mord på sin 60-årige make.

Mannen hittades knivstucken till döds i parets ensligt belägna bostad den 1 maj.

Kvinnan är tidigare dömd för upprepade brott mot mannen.

Kvinnan, som larmat om dödsfallet, greps några timmar senare när hon berusad körde omkring på moped i centrala Tingsryd.

Hon berättade att de hade festat, men att hon inte mindes vad som hade hänt och hur mannen dött. I polisförhör framkom dock uppgifter som gjorde henne misstänkt.

Sparkade mannen när han låg

Paret hade ett långt och slitigt förhållande bakom sig med mycket alkoholmissbruk. Kvinnan blev ofta aggressiv och våldsam mot mannen och är dömd för ofredande och skadegörelse mot honom och en annan kvinna. Hon är även dömd för rån och grov stöld mot mannen, som 2001 anmälde henne för olaga hot. Den utredningen lades dock ner.

Tingsrätten anser det osannolikt att mannen åsamkat sig själv knivhuggen. Inget talar heller för någon annan gärningsman.

Under rättegången vittnade flera om parets förhållande. Ett vittne såg en tid före mordet kvinnan sparka sina man när han låg ner.

Tingsrätten anser att kvinnan ska dömas för mord eftersom mannen dödades med två kraftiga hugg i buk och rygg när han genom sin höga berusningsgrad var skyddslös.

TT